Skip to main content

Callebaut

Onze kapitaaloproep is volstort.
We danken onze aandeelhouders voor het vertrouwen en de bereidheid om mee te investeren in duurzame energie voor een leefbare toekomst.


Investeer mee in 4500 zonnepanelen op de daken van Barry Callebaut. 

Burgercoöperatie Beauvent investeert in hernieuwbare energieproductie op de daken van chocoladefabrikant Barry Callebaut. In totaal gaat het om meer dan 4500 zonnepanelen of 1,3 MWpiek op 2 locaties. In de productie-eenheid te Halle ligt er een installatie van 800 kWp. In de site van Wieze investeerden we in 493 KWp (zie plannetje hieronder)

De opgewekte stroom wordt volledig ter plaatste verbruikt worden. Het verbuik van de site ligt namelijk veel hoger dan de productie van de zonnepanelen. Met dit project produceren we groene stroom voor 350 gezinnen op jaarbasis.  

In 2019 gingen de werken van start. In 2020 was de zonne-installatie operationeel.

Werknemers van Barry Callebaut krijgen één week voorrang om mee te investeren in de kapitaalsoproep voor deze installatie en kunnen zo delen in de winst van deze hernieuwbare energieproductie!

Beauvent plant een kapitaalsoproep van € 1.000 000*. Iedere werknemer van Barry Callebaut  kan intekenen op maximaal 8 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 2000 per persoon. Medewerkers die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen, rekening houdende met het eerder gestelde maximum aantal aandelen per persoon. 

Geïnteresseerd om aandelen van Beauvent te kopen? Lees er hier alles over!

Cooperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%. De kapitaalsoproep wordt gelanceerd op dinsdag 24 november om 10u. Inschrijven kan via het webformulier op de website van Beauvent.

Na de voorrangsperiode voor de medewerkers van Barry Callebaut wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande aandeelhouders van Beauvent. 

* Er wordt kapitaal opgevraagd voor verschillende zonneprojecten bij Lonza Bornem, Van Marcke en Barry Callebaut.

Referentieprojecten

Onze ervaring in zon

Beauvent realiseerde gelijkaardige projecten in Diksmuide, Kortrijk, Kuurne, Gent, Geraardsbergen, Wervik, Waregem en Menen. We plaatsten installaties op daken van bedrijven, zwembaden, bibliotheken, sportcentra, woonzorgcentra, gemeentehuizen,...

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.