Vorderingen warmtenet Oostende

De bewoners van de Zandvoordestraat kunnen weer gerust ademhalen. Net voor het bouwverlof hebben we de werken in de Zandvoordestraat afgerond. De verkeershinder in deze straat is nu voorbij. We danken de bewoners en mensen die er werken voor hun begrip!

Lees meer

Zonne-installaties in Gent

De Gentse coöperatie Energent en BeauVent realiseren op 7 daken van de stad Gent zonne-installaties. De eerste installatie is operationeel en de tweede wordt eerstdaags in dienst gesteld door de netbeheerder. Voor het einde van het jaar volgen nog 5 installaties. Op die manier wordt er ongeveer 350 kWp zonne-installaties op Gentse scholen gerealiseerd. Dit project is een mooi voorbeeld hoe coöperaties samen projecten realiseren! 

Lees meer

Woonzorgcentrum Avondrust

Het stookseizoen staat voor de deur. Dat is voor ons het sein dat we onze duurzame stookplaats in WZC Avondrust in Varsenare moeten gaan opleveren. 

Recent plaatsten we een zonne-installatie van 56 kWp op de daken, maar het is nog een tweetal weken wachten op de elektrische aansluiting van zowel de warmtekrachtkoppeling (wkk) als de zonne-installatie. In oktober gaan we dan de wkk, de warmtepompen en de aardgasketels in de stookplaats afregelen. De senioren van Avondrust mogen op hun beide oren slapen. Zij zullen het lekker warm hebben deze winter!
 

Lees meer

Wat met de roerende voorheffing op uw dividend bij BeauVent?

Op de Algemene Vergadering van 19 mei 2018 werd beslist om een dividend van 6% toe te kennen aan alle vennoten op basis van het resultaat van 2017.  Een dividend is onderhevig aan roerende voorheffing. Naar aanleiding van het zomerakkoord wijzigt er dit jaar echter één en ander. 

Lees meer

Pages