Roerende voorheffing op je BeauVent-dividend - Belastingaangifte 2019

Wij wijzen er u graag op dat u de ingehouden roerende voorheffing op het dividend 2018 kan terugvragen via uw aangifte van de personenbelasting aanslagjaar 2019 voor de inkomsten 2018.
Sinds 1 januari 2018 is er een wijziging in de fiscale vrijstelling op dividenden voor aandeelhouders.

Lees meer

Sfeerbeelden opening warmtenet Oostende

Burgemeester Bart Tommelein mocht plechtig de kraan opendraaien die zijn stad van duurzame warmte zal voorzien. In de komende jaren wordt het warmtenet uitgebreid naar nieuwe en bestaande gebouwen in het stadscentrum.

Lees meer

Persbericht: Inhuldiging Warmtenet Oostende

Warmtenet Oostende is vandaag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester Tommelein! Het warmtenet is een project van de burgercoöperatie BeauVent. Het zorgt voor lokale waardecreatie door restwarmte lokaal aan te kopen in plaats van fossiele brandstoffen uit verre landen. De eerste fase van warmtenet Oostende zorgt voor een vermeden aankoop van 15.000 MWh fossiele brandstoffen per jaar. De CO2-uitstoot in Oostende daalt met 4000 ton per jaar. Daar vaart elke Oostendenaar wel bij!

Lees meer

Persbericht: Kapitaalsoproep van burgercoöperatie is een klaterend succes!

De kapitaalsoproep van energiecoöperatie BeauVent uit Diksmuide is een succes. Er was 4 miljoen euro nodig voor investeringen in zon, wind en warmtekrachtkoppeling (wkk). Dat geld werd opgehaald in nauwelijks 48 uur. Na amper 2 uur was de helft volstort, dat is 1 miljoen euro per uur!
Gedelegeerd bestuurder Niko Deprez is in de wolken: “Dit is absoluut een opsteker. We danken de intekenaars voor hun vertrouwen. Naast onze bestaande coöperanten mogen we zo'n 500 nieuwe coöperanten verwelkomen.”
 

Lees meer

Nieuwe kapitaaloproep - 4 miljoen euro | 16 000 aandelen

Investeer mee in energiebesparing en hernieuwbare energie. Bouw met BeauVent aan een groene en duurzame toekomst.

De coöperatie BeauVent presenteert enkele nieuwe duurzame energieprojecten. Het gaat om doordachte investeringen die voor een aanzienlijke energiebesparing en minder CO2-uitstoot zorgen. Bij onze plannen houden we zoals altijd rekening met een fair dividend voor onze vennoten. Aandelen kopen kan op maandag 18 maart vanaf 10 uur.

 

Lees meer

Pages