Skip to main content

Onze zonneprojecten

Opstart 2020
Waar Wieze
Geïnstalleerd vermogen 770 kWp
Stroomverbruik gezinnen 200

Barry Callebaut Wieze

Beauvent investeert in hernieuwbare energieproductie op de gebouwen van chocoladefabrikant Barry Callebaut. In totaal gaat het om meer dan 4500 zonnepanelen of 1,3 MWpiek op 2 locaties. In de productie-eenheid te Halle ligt er een installatie van 800 kWp. Op de site van Wieze investeerden we in 770 KWp op drie verschillende daken. 

Beide installaties samen zijn goed voor een jaarlijkse productie van zo’n 1.570 MWh per jaar. De zonnestroom van beide installaties wordt voor 100% ter plaatse aangezien het verbruik van de sites vele malen hoger ligt dan de productie van de zonnepanelen. Met dit project produceren we groene stroom voor ongeveer 400 gezinnen op jaarbasis.  

Beauvent exploiteert de installaties gedurende 10 jaar, daarna neemt Barry Callebaut de exploitatie voor zijn rekening.

Beauvent cv lanceerde hiervoor een kapitaalsoproep om deze investeringen te financieren. Werknemers van Barry Callebaut werden uitgenodigd om mee te investeren in dit project in hun buurt.

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.