Skip to main content

Onze wkkprojecten

Opstart 2017
Waar Varsenare
Geïnstalleerd vermogen zon 64 kWp
Duurzame stookplaats WKK 50 kWe
Stroomverbruik gezinnen 15
Extra Gasabsorptiewarmtepompen en een condenserende piekketel op aardgas. 

WZC Avondrust

Naar aanleiding van een uitbreiding met een nieuwbouwvleugel besloot Avondrust de volledige energievoorziening van haar site te herzien. De instelling kwam in contact met Beauvent die hiervoor derdepartijfinanciering aanbood. De samenwerking ontzorgt de instelling volledig van het energievraagstuk: Beauvent bedenkt het concept, werkt dit technisch uit, financiert en staat in voor de opvolging.

Het gaat om een investering van ongeveer 400.000 euro in een volledig nieuwe stookplaats en 64 kWp zonnepanelen op het dak van de nieuwbouw. Vanuit de nieuwe stookplaats worden ook de oudere vleugels voorzien van warmte.

In de stookplaats, het energetisch centrum van de site, combineren we meerdere state-of-the-art technieken. Een kleine WKK (=warmtekrachtkoppeling) levert warmte, elektriciteit en noodstroom. Een aantal gasaangedreven warmtepompen voorzien de nieuwbouw van een aandeel hernieuwbare warmte uit de buitenlucht. Om de levering te waarborgen is er back-up door condenserende aardgasketels. De stralingsverliezen van de WKK worden gerecupereerd via een lucht/water warmtepomp in de stookplaats zelf.

 

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.