Skip to main content

Zon voor Gent

Oproep volstort

Onze kapitaalsoproep van 700.000 euro voor 15.000 zonnepanelen op het dak van Lemahieu Gent is op anderhalve dag volstort!

15.000x bedankt aan de meer dan 750 Gentenaars die zich engageren voor duurzame energie in hun stad!

Door samen te investeren in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie bouwen we verder aan een leefbare toekomst.

Meer groene stroom voor Gent!


Dankzij 15.000 zonnepanelen op de daken van houtimporteur Lemahieu zal Stad Gent in één klap 46 procent van zijn elektriciteitsverbruik uit lokaal geproduceerde hernieuwbare energie halen. De installatie is goed voor 7.000 MWh per jaar, wat gelijkstaat met stroom voor 2.000 gezinnen.

De Stad Gent zal de opgewekte energie integraal afnemen voor gebruik in eigen gebouwen. Het gaat niet alleen om een pioniersproject, Gentenaars kunnen ook mee investeren! Voor dit project lanceert burgercoöperatie Beauvent op 21 juni een kapitaaloproep voor een totaalbedrag van € 700.000.

Iedere Gentenaar kan intekenen op maximaal 4 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 1.000 per persoon. Gentenaars die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen. Coöperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%.

Gentenaars krijgen één week voorrang om aandelen te kopen, na deze voorrangsperiode wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande coöperanten van Beauvent.

De informatienota lees je hier.

Lees alles over aandelen kopen bij Beauvent

Kom naar onze infosessies!


De infosessies vonden vorige week plaats. Ben je te laat, maar geïnteresseerd? Download hier de presentatie. 


Bekijk de opname van de digitale infosessie

Onze ervaring

Beauvent realiseerde gelijkaardige zonneprojecten op verschillende daken van bedrijven, zwembaden, bibliotheken, sportcentra, woonzorgcentra, gemeentehuizen,...

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.