Skip to main content

Zon voor Gent

15.000 zonnepanelen, dat moeten we vieren!

Intussen is het zonneproject succesvol afgerond en nodigen wij u samen met onze coöperanten, Stad Gent en Lemahieu Group uit om dit te vieren op maandag 26 juni!  

Door samen te investeren in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie bouwen we verder aan een leefbare toekomst.

Meer groene stroom voor Gent!


Dankzij 15.000 zonnepanelen op de daken van houtimporteur Lemahieu haalt Stad Gent in één klap 46 procent van zijn elektriciteitsverbruik uit lokaal geproduceerde hernieuwbare energie. De installatie is goed voor 7.000 MWh per jaar, wat gelijkstaat met stroom voor 2.000 gezinnen.

De Stad Gent neemt de opgewekte energie integraal af voor gebruik in eigen gebouwen. Het gaat niet alleen om een pioniersproject, Gentenaars konden ook mee investeren! Voor dit project lanceerde burgercoöperatie Beauvent op 21 juni 2022 een kapitaaloproep voor een totaalbedrag van € 700.000.

Iedere Gentenaar kon intekenen op maximaal 4 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 1.000 per persoon. Gentenaars die al aandelen bezitten, konden bijkopen tot maximaal 25 aandelen. Coöperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%.

Gentenaars kregen één week voorrang om aandelen te kopen, na deze voorrangsperiode werd de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande coöperanten van Beauvent.

Klik op onderstaande afbeeldingen om een hoge resolutiefoto te downloaden:

Onze ervaring

Beauvent realiseerde gelijkaardige zonneprojecten op verschillende daken van bedrijven, zwembaden, bibliotheken, sportcentra, woonzorgcentra, gemeentehuizen,...

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.