Skip to main content

Kapitaalsoproep

Investeer mee!

Onze kapitaalsoproep is volstort! Bedankt voor jullie enthousiasme!

 

Door samen te investeren in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie bouwen we verder aan een leefbare toekomst.

Investeer in twee warmteprojecten van Beauvent!


Beauvent haalt kapitaal op voor een duurzame stookplaats bij Sint-Jozef in Pittem én nieuwe investeringen in het Warmtenet Oostende. Meer uitleg over beide projecten vind je onderaan deze pagina.

Om deze projecten te financieren lanceren we een kapitaaloproep voor een totaalbedrag van € 1.000.000. Iedereen kan maximaal 2 aandelen van € 250 kopen, dus voor een maximum van € 500 per persoon (coöperanten die al aandelen bezitten, mogen in totaal maximaal 25 aandelen in bezit hebben). Coöperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 17 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%.

Medewerkers van Sint-Jozef Pittem krijgen drie dagen voorrang om aandelen te kopen, na deze voorrangsperiode wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande coöperanten van Beauvent.

De informatienota lees je hier.

Lees alles over aandelen kopen bij Beauvent

Duurzame stookplaats bij Sint-Jozef in Pittem


De Sint-Jozefskliniek is een centrum voor Psychiatrie en psychotherapie. De site is in volle ontwikkeling met verschillende nieuwbouwprojecten in combinatie met historische gebouwen. 

Het project bestaat uit een duurzame stookplaats waarin de warmte-opwekkers geïnstalleerd worden. Op de site is er een BEO-veld (boorgatenergieopslag) met 94 boringen gerealiseerd waaraan warmte onttrokken wordt door de warmtepomp om te verwarmen. Dit BEO-veld wordt in de zomer gebruikt om te koelen. De stookplaats bevat ook een aardgaswarmtekrachtkoppeling (WKK van 50 kW elektrisch vermogen).  

Deze WKK produceert de hogetemperatuurswarmte en wordt aangevuld met performante gasketels (1,5 MW vermogen) om hogetemperatuurswarmte te leveren aan de bestaande gebouwen met conventionele verwarming. In de nieuwbouw wordt lagetemperatuurswarmte aangewend die wordt geleverd door de elektrische warmtepomp. 

Bekijk hier enkele videobeelden van de boringen!

Uitbreidingen Warmtenet Oostende

 

Het Warmtenet Oostende is sinds 2019 operationeel en leverde in 2021 meer dan 13.100 MWh industriële restwarmte aan diverse warmteklanten. 

In de Stockholmstraat sluiten we naast 5 residenties ook het Stadhuis van Oostende aan op het Warmtenet Oostende. Daarmee verwarmen we binnenkort het stadspersoneel op duurzame wijze. De werken in de Stockholmstraat zijn opgestart begin oktober. De eerste warmteleveringen verwachten we begin 2023.   

In de Lijndraaierstraat zal de Kazerne Bootsman Jonsen van duurzame warmte voorzien worden. Het Ministerie van Defensie wil van deze site de eerste fossielvrije kazerne maken. De werken zijn gestart in november 2022. 

Beide uitbreidingen zullen voor een extra warmtevraag van zo’n 2.500 MWh/jaar zorgen op het Warmtenet Oostende.  

Alle info op Warmtenet Oostende.be

Onze ervaring

Beauvent realiseerde al gelijkaardige projecten rond WKK en warmte.
Bekijk hieronder enkele andere projecten.

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.