Skip to main content

Onze warmteprojecten

Opstart 2022
Waar Pittem

Sint-Jozef Pittem

Kliniek Sint-Jozef uit Pittem is een centrum voor psychiatrie en psychotherapie in Pittem. De site is in volle ontwikkeling, met verschillende nieuwbouwprojecten in combinatie met historische gebouwen. Kliniek Sint-Jozef schreef een aanbesteding uit voor levering van duurzame warmte en koeling voor de site. Beauvent werd als ESCO gegund in januari 2022.

Het project bestaat uit een duurzame stookplaats waarin de warmte-opwekkers geïnstalleerd worden. Daarnaast is er een BEO-veld (boorgatenergieopslag) waaraan warmte onttrokken wordt door de warmtepomp om te verwarmen. Dit BEO-veld wordt ook gebruikt om te koelen in de zomer.

De stookplaats bevat een aardgaswarmtekrachtkoppeling (50 kW elektrisch vermogen). In het project bij Sint-Jozef produceert de WKK hogetemperatuurswarmte. De WKK wordt aangevuld met performante gasketels (1,5 MW vermogen) om hogetemperatuurswarmte te leveren aan de bestaande gebouwen met conventionele verwarming.

In de nieuwbouw wordt lagetemperatuurswarmte aangewend. Die wordt geleverd door een elektrische warmtepomp die warmte onttrekt aan een BEO-veld met 94 boringen die onder het voetbalveld gerealiseerd wordt. Datzelfde BEO-veld levert in de zomer comfortkoeling aan de nieuwbouw. 

 

Gefinancierd door

 

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.