Skip to main content

Van Marcke

Investeer mee in 2500 zonnepanelen op de daken van Van Marcke. 


Burgercoöperatie Beauvent investeert in hernieuwbare energieproductie op de daken van Van Marcke. In totaal gaat het om 900 kWp op verschillende vestigingen verspreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met dit project produceren we binnenkort groene stroom voor 230 gezinnen op jaarbasis.   

Er zijn al zonnepanelen geïnstalleerd op de vestigingen in Anderlecht, Brugge en Hooglede. Tegen het eind van dit jaar zullen deze installaties operationeel zijn. De installaties op de Waalse vestigingen worden in 2021 geplaatst.

Werknemers van Van Marcke krijgen één week voorrang om mee te investeren in de kapitaalsoproep voor deze installaties en kunnen zo delen in de winst van deze hernieuwbare energieproductie!

Beauvent plant een kapitaalsoproep van € 1.000 000*. Iedere werknemer van Van Marcke kan intekenen op maximaal 8 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 2000 per persoon. Medewerkers die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen, rekening houdende met het eerder gestelde maximum aantal aandelen per persoon. 

Geïnteresseerd om aandelen van Beauvent te kopen? Lees er hier alles over!

Cooperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%. De kapitaalsoproep wordt gelanceerd op dinsdag 24 november om 10u. Inschrijven kan via het webformulier op de website van Beauvent.

Na de voorrangsperiode voor de medewerkers van Van Marcke wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande aandeelhouders van Beauvent. 

* Er wordt kapitaal opgevraagd voor verschillende zonneprojecten bij Lonza Bornem, Van Marcke en Barry Callebaut.

Koop aandelen van Beauvent
Referentieprojecten

Onze ervaring in zon

Beauvent realiseerde gelijkaardige projecten in Diksmuide, Kortrijk, Kuurne, Gent, Geraardsbergen, Wervik, Waregem en Menen. We plaatsten installaties op daken van bedrijven, zwembaden, bibliotheken, sportcentra, woonzorgcentra, gemeentehuizen,...

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.