Vorderingen warmtenet Oostende

De bewoners van de Zandvoordestraat kunnen weer gerust ademhalen. Net voor het bouwverlof hebben we de werken in de Zandvoordestraat afgerond. De verkeershinder in deze straat is nu voorbij. We danken de bewoners en mensen die er werken voor hun begrip!

Ondertussen heeft onze werf zich verplaatst naar de terreinen van Daikin, een belangrijke afnemer. Het heeft heel wat voeten in de aarde om leidingen aan te leggen op een bedrijventerrein in volle bedrijvigheid. Het aanleggen van de warmtenetleidingen moet zorgvuldig gepland worden tussen de vele transporten van onderdelen en afgewerkte producten.

De dag na de verkiezingen, op 15 oktober, beginnen we met de aanleg van het laatste stukje in de Konterdamkaai tot aan het ziekenhuis AZ Damiaan. 
Onze aannemer werkt volop aan de warmteuitkoppeling in het pomphuis bij de verbrandingsoven IVOO. Het is ons doel om het warmtenet vóór het jaareinde op te starten en te testen. Met wat geluk kunnen we in januari klinken op de eerste warmtelevering aan onze klanten En daarbij mag jij als vennoot niet ontbreken. We houden je op de hoogte wanneer we ons eerste coöperatieve warmtenet feestelijk inhuldigen!

Daarna gaan we geleidelijk aan het warmtenet verder in dienst stellen tot aan het AZ Damiaan. En zo blijven we nog even bezig. In 2019-2020 willen we namelijk verder bouwen aan het volgende stuk warmtenet Oostende (zie groene lijn op onze kaart).