Derdepartijfinanciering: BeauVent maakt energiebesparing haalbaar voor derden

Bedrijven, scholen of zorgcentra beslissen soms om energiezuinige investeringen niet te doen. Dat kan verschillende redenen hebben. De kost is te groot om in één keer te dragen, er zijn andere belangrijke investeringen voorzien, het duurt lang eer de investering is terugverdiend… BeauVent wil hier een antwoord op bieden door derdepartijfinanciering aan te bieden. Met voordelen vanaf dag 1!

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk zelf al meegemaakt. Als je een grote aankoop doet, denk aan een auto of een koelkast, dan bepalen meer zaken je keuze dan energiezuinigheid. Je plant nog een andere grote aankoop, het communiefeest van zoon of dochter kost ook veel geld, die zuinige auto kost meer… Er zijn vele redenen waarom mensen niet steevast kiezen voor de energiezuinigste oplossing. In tijden dat energie steeds duurder wordt, lopen de energiekosten van een minder zuinige oplossing echter op!

Hetzelfde fenomeen speelt bij grotere energieverbruikers zoals zorgcentra of bedrijven. Samen met een hoger energieverbruik lopen de baten van een energiezuinige oplossing ook op. Je weet dat BeauVent geïnvesteerd heeft in 2 wkk’s (warmtekrachtkoppelingseenheden – efficiënte productie van stroom en warmte tegelijkertijd) bij bedrijven. Door die investering besparen we het energieverbruik van een kleine 500 gezinnen uit per jaar.

Die aanpak van derdepartijfinanciering willen we meer gaan uitrollen. Met wkk, maar het kan evengoed door het vervangen van lampen in een magazijn door zuinige versies. Door het plaatsen van spouwmuurisolatie, het installeren van zonneboilers, het uitkoppelen van restwarmte van bedrijf x naar school y… Elke investering waar energie bespaard wordt, zorgt voor een kleinere energiekost. We maken de afspraak met de klant dat hij een stuk van de besparing betaalt aan BeauVent die zo de investering terugverdient. Het overblijvend stuk van de besparing is winst voor de klant. Zo zijn er 3 winnaars: het milieu, want er wordt minder energie verbruikt; de klant, want die betaalt minder energiekosten en de vennoten van BeauVent die kunnen investeren in energiebesparing. Na afloop van het contract wordt de klant eigenaar van de investering (bv. de isolatie of de lampen) die dan terugbetaald is. De besparing voor de klant wordt dan nog groter.

In een dergelijk verhaal van energiebesparing is het belangrijk om te meten hoeveel energie er bespaard wordt. Daarom wordt op voorhand vastgelegd wat de huidige situatie is om zo de besparing duidelijk te kunnen berekenen. Goede afspraken maken goede vrienden.

We willen onze vennoten inschakelen als ambassadeurs. We merken en weten dat mond-aan-mondreclame het best werkt. Als je dus op je werk, in de school van je kinderen of in het zorgcentrum waar oma of opa verblijft, hoort over energiezuinige investeringen die uitgesteld worden, aarzel dan niet om contact op te nemen. We onderzoeken de mogelijkheden en komen met een vrijblijvend voorstel met voordelen vanaf dag 1. Alvast bedankt dat je onze ambassadeur bent!