Skip to main content

Lonza

Lonza Bornem installeert bijna 1200 zonnepanelen!


Burgercoöperatie Beauvent investeert in hernieuwbare energie
productie op de daken van Lonza. In totaal gaat het om bijna 1200 zonnepanelen of 429 kWp.

De opgewekte stroom zal volledig ter plaatste verbruikt worden. Het verbruik van de site ligt namelijk veel hoger dan de productie van de zonnepanelen. Met dit project produceren we binnenkort groene stroom voor 120 gezinnen op jaarbasis.  

In oktober 2020 gingen de werken van start, voor het einde van het jaar zal de installatie operationeel zijn. 

Werknemers van Lonza krijgen één week voorrang om mee te investeren in de kapitaalsoproep voor deze installatie en kunnen zo delen in de winst van deze hernieuwbare energieproductie!


Beauvent plant een kapitaalsoproep van € 1.000 000*. Iedere werknemer van Lonza kan intekenen op maximaal 8 aandelen van € 250, dus voor een maximum van € 2000 per persoon. Medewerkers die al aandelen bezitten, kunnen bijkopen tot maximaal 25 aandelen, rekening houdende met het eerder gestelde maximum aantal aandelen per persoon.

Geïnteresseerd om aandelen van Beauvent te kopen? Lees er hier alles over!

Cooperanten van Beauvent ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25% en 6%. 


Deze kapitaalsoproep wordt gelanceerd op dinsdag 24 november om 10u. De oproep loopt tot maandag 30 november, tenzij vroeger voltooid. 
Inschrijven kan via het webformulier op onze website.

Na de voorrangsperiode voor de medewerkers van Lonza wordt de oproep opengesteld voor andere geïnteresseerden en bestaande aandeelhouders van Beauvent. 

* Er wordt kapitaal opgevraagd voor verschillende zonneprojecten bij Lonza Bornem, Van Marcke en Barry Callebaut.

Koop aandelen van Beauvent
Referentieprojecten

Onze ervaring in zon

Beauvent realiseerde gelijkaardige projecten in Diksmuide, Kortrijk, Kuurne, Gent, Geraardsbergen, Wervik, Waregem en Menen. We plaatsten installaties op daken van bedrijven, zwembaden, bibliotheken, sportcentra, woonzorgcentra, gemeentehuizen,...

Over BeauVent

De coöperatie BeauVent wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie door WKK's en warmteneten én de productie van duurzame energie uit zon en wind.