Beste inwoner van Kortrijk, 

Wist je al dat de stad Kortrijk en BeauVent voluit de kaart van de zonne-energie trekken? 
Het stadsbestuur en het OCMW van Kortrijk selecteerden 8 gebouwen met een groot elektriciteitsverbruik, om er zonnepanelen op te installeren. De stad zelf hoeft niet te investeren, dat doet de energiecoöperatie BeauVent. Kortrijk haalt wel een financieel voordeel door de aankoop van de goedkopere lokale zonnestroom. 

Het gaat om een project van 1 MWpiek of 3500 panelen waarmee jaarlijks meer dan 950.000 groene KWh zullen geproduceerd worden. Dit komt overeen met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 270 gezinnen!

Je kan mee investeren in de zonne-installaties op de Kortrijkse daken. BeauVent cvba lanceert een kapitaalsoproep om deze investeringen te financieren. Inwoners van Kortrijk krijgen voorrang om hiervoor aandelen te kopen.

Het project zal zowel in de aanbouw als in de kapitaalsoproep gefaseerd verlopen. De eerste installaties worden gebouwd begin 2019. Als inwoner van Kortrijk kan je vanaf woensdag 26 september aandelen kopen om de eerste fase van dit zonneproject te realiseren. Halfweg 2019 worden de resterende zonne-installaties geplaatst nadat de dakbedekking van de betreffende locaties vernieuwd is. Daarvoor komt er volgend jaar nog een tweede kapitaalsoproep.

Voor fase 1 van dit project wordt €250.000 kapitaal opgehaald bij de Kortrijkzanen. Als inwoner kan je vanaf woensdag 26 september 9u tot 5 aandelen van €250 van BeauVent kopen om dit zonneproject te realiseren.
 

Update: onze eerste oproep voor de financiering van zonnepanelen in Kortrijk is al volstort. U kunt hiervoor geen aandelen meer kopen. Wij danken u voor de interesse om mee te investeren! 
U kunt alvast één aandeel kopen van de coöperatie BeauVent. In 2019 volgt er een tweede kapitaalsoproep voor zon in Kortrijk. Stad Kortrijk zal hierover de inwoners uitgebreid informeren.


Op de knoppen in de zijbalk word je respectievelijk doorgestuurd naar de inschrijvingspagina voor de kapitaalsoproep, een pagina met meer uitleg rond het investeren in dit project en BeauVent en de webpagina over Kortrijk Klimaatstad.

Bij vragen over investeren in BeauVent of het zonneproject in Kortrijk, kunt u terecht op 058/29 90 29 of info@beauvent.be.


Deelnemende daken: