Wist je dat het OCMW van Geraardsbergen en BeauVent cvba voluit de kaart van de zonne-energie trekken? 

Het OCMW van Geraardsbergen selecteerde 3 zorgcentra met een groot elektriciteitsverbruik om er zonnepanelen op te installeren. Het OCMW van Geraardsbergen hoeft zelf niet te investeren, dat doet de energiecoöperatie BeauVent samen met de inwoners van Geraardsbergen en haar vennoten. Zo kan het OCMW genieten van de goedkopere lokale zonnestroom, zonder zelf te moeten investeren. 

Dit project kadert binnen het actieplan  ‘Geraardsbergen Energieneutraal’ van de stad Geraardsbergen en maakt deel uit van het klimaatplan ‘Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen’.

Het gaat om een project van ongeveer 370 kWp of 1300 panelen waarmee jaarlijks meer dan 340.000 groene kWh zullen geproduceerd worden. Dit komt overeen met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 100 gezinnen!

Je kan mee investeren in de zonne-installaties op de Geraardsbergse daken. BeauVent cvba lanceert vanaf 7 januari om 10 uur een kapitaalsoproep van 175.000 euro om deze investeringen te financieren. Inwoners van Geraardsbergen kregen voorrang om aandelen in de coöperatie te kopen maar nu kan iedereen mee investeren met maximaal 4 aandelen. Een aandeel is op naam en kost 250 euro.  Wie al aandelen heeft, kan maar bijkopen tot een maximum van 20 aandelen.

De bouw van de installaties is gepland voor het voorjaar 2019. 

Op de knoppen in de zijbalk word je doorgestuurd naar de inschrijvingspagina voor de kapitaalsoproep en een pagina met meer uitleg rond het investeren in dit project.

Bij vragen over investeren in BeauVent of het zonneproject in Geraardsbergen, kunt u terecht op 058/29 90 29 of info@beauvent.be.